MENIU

Meleșcanu acuză ambasadele care au criticat OUG: N-au citit-o integral și s-au informat din presă

Reacţie uluitoare a ministrului de Externe, după ce ambasadele au criticat vehement actele normative adoptate de Guvernul Grindeanu. Teodor Meleşcanu susţine că deciziile diplomatice se iau fără ca oficialii să citească legile, afirmând că aceștia se informează din "mijloace mai puţin ortodoxe".

Mai mult, Ministrul de Externe susţine că cei din ambasade nu citesc documentele pentru că "sunt stufoase".

"Într-o ambasadă, când se dă o reacție, nu se citeste un text, se iau după presa. De foarte multe ori se întâmplă și așa - oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informațiile fie prin contacte personale, fie din media, fie prin alte mijloace care sunt mai puțin ortodoxe - și se iau decizii pe aceste cunoștințe ale lor. Nu ar citi un act normativ cap-cadă în majoritatea cazurilor. Nu, știți că sunt și stufoase", a declarat Meleșcanu.

 

Reacţia lui Teodor Meleşcanu a venit după ce şase ambasade au criticat OUG referitoare la modificarea legislației penale. 

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite transmis, într-o declaraţie comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerând retragerea iniţiativei pe motiv că "subminează" poziţia României şi o îndepărtează de parcursul european şi al statului de drept.

Potrivit documentului citat, acțiunile menționate riscă "să pună în pericol" parteneriatele României. De asemenea, reprezentanții misiunilor diplomatice adaugă că "în contextul în care amendamente la legi și proceduri existente sunt necesare, aceste schimbări pot fi făcute doar printr-un proces credibil și amplu de consultare a tuturor celor implicați".

SUA, Franţa, Germania, Canada şi Olanda critică OUG privind justiţia şi cer retragerea ei

Mai multe articole despre:
guvern Meleşcanu ambasade ordonanţe