MENIU

Măsuri disperate în școlile americane. Rucsacuri transparente pentru a preveni atacurile cu arme de foc

Protest împotriva legislației privind armele (Texas - 2023 - Profimedia)

Elevii unui comitat al statului american Florida nu vor mai avea voie să vină la școală decât cu rucsacuri şi genţi transparente, pentru a preveni astfel riscul de a purta arme de foc.

Autorităţile şcolare din Broward au făcut acest anunţ sâmbătă, pe reţelele sociale. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu data de 21 august, prima zi a anului şcolar 2023-2024, transmite EFE, citat de Agerpres.

Potrivit autorităţilor, scopul acestei cerinţe este de a asigura o mai mare securitate în întregul district şcolar şi de a oferi "garanţii suplimentare pentru elevi, personal şi profesori".


Singurele excepţii permise vor fi sacoşele mici, netransparente, pentru articolele de igienă personală, recipientele termice pentru alimente, anumite genţi aprobate de şcoală pentru transportarea echipamentului sportiv şi cutiile pentru instrumente muzicale, permise şi în trecut.

Comitatul Broward este al şaselea cel mai mare sistem de şcoli publice din Statele Unite, cu peste 250.000 de elevi.

La 14 februarie 2018, Florida a fost scena unui incident şcolar sângeros, când un tânăr de 19 ani a deschis focul în interiorul unui liceu din Parkland, comitatul Broward, ucigând 17 adolescenți și profesori.

Mai multe articole despre:
arme de foc scoli sua atentate