MENIU

Măsură fără precedent luată de autorităţile chineze. Cum vor să combată poluarea

Autoritățile de la Beijing vor închide în acest an 2.500 de firme mici poluatoare în cadrul eforturilor de a combate poluarea, a anunțat Xinhua, citând guvernul municipal.

Poluarea este un subiect sensibil în China, în fiecare an fiind înregistrate mii de proteste ca urmare a preocupărilor în legătură cu degradarea mediului, în special din cauza fabricilor.

În patru districte din capitala chineză, care a fost afectată de un nor dens de fum în această iarnă, vor fi închise 2.500 de companii până la sfârșitul anului, mai multe fiind programate pentru anul viitor, relatează Agerpres.

Creșterea numărului de surse de poluatori mici ca restaurante, hoteluri și garaje contracarează impactul unei scăderi dramatice a numărului de companii care sunt mari poluatori și consumatori de energie din oraș.

Luna trecută, Beijingul a emis al doilea cod roșu de poluare, închizând școlile și interzicând activitățile în aer liber. Ministerul Mediului a avertizat sâmbătă că fumul dens va reveni săptămâna viitoare în Beijing, în provincia Hebei și în apropiere de Tianjin.

Mai multe articole despre:
poluare măsuri China Beijing autorităţi