MENIU

Mărturii din infernul jihadist: "Sunt şi membri ISIS din România"

În ultima perioadă s-a discutat tot mai mult despre pericolul ce înconjoară întreaga Europă – terorismul.

În acest context, mărturiile celor scăpaţi din infernul Statului Islamic (ISIS) sunt copleșitor de cutremurătoare, potrivit Adevărul.ro.

Khaled, un profesor de matematică din Cachi, un sat la doar câţiva kilometri de Mosul povestește cu lux de amănunte infernul jihadist.

„Ştii, eu am fost profesor de matematică, deci am văzut şi am auzit multe de la copii şi de la familiile lor. Când Daesh (acronim pentru Statul Islamic – n.r.) a venit în Mosul, în vara lui 2014, ne-au asigurat că vom începe o viaţă nouă împreună şi toate «păcatele» ne vor fi iertate.“ Se opreşte, îşi aprinde o ţigară din care trage cu sete, umple cortul de un fum dulce, înecăcios şi continuă. „La început aşa a fost. S-au purtat frumos cu toată lumea. Doar că ne-au impus reguli foarte stricte. De exemplu, eu locuiam cu familia fratelui meu. Mi-au spus că nu avem voie să stăm în aceeaşi casă bărbaţi şi femei care nu sunt soţ şi soţie, chiar dacă era cumnata mea.”

„Au fost şi luptători străini, da. Mulţi din Penisnula Arabă. Rusia, Franţa, Marea Britanie, România…“ Tresar şi îl întrerup. „România? Sigur?“ , a povestit acesta.

Se uită la fraţii lui pentru confirmare, şi toţi susţin că da, în gruparea Statul Islamic, în oraşul Mosul, sunt şi români. Însă ţin să precizeze că nu pot să ştie cu siguranţă, din moment ce aceştia nu-şi dădeau niciodată numele adevărat şi interacţionau prea puţin cu localnicii. Singurul moment în care puteau să afle de unde e unul dintre ei era la spital, când veneau pentru tratament şi erau nevoiţi să spună de unde sunt. Atunci a auzit că sunt şi membri ISIS din România.


Mai multe articole despre:
jihadişti ISIS luptători jihadiști