MENIU

Mărturii cutremurătoare ale unui gardian de la Auschwitz, acuzat de moartea a 170.000 de persoane

Reinhold Hanning, un fost gardian de la Auschwitz, în vârstă de 94 de ani, este acuzat de moartea a 170.000 de persoane și a ajuns să recunoască cât îi este de rușine pentru că a asistat la asemenea crime fără a acționa în acest sens, arată time.com.

Hanning a fost gardian între 1942 și 1944 și a ajuns să își ceară iertare în contextul în care este judecat pentru moartea a 170.000 de persoane.

"Vreau să spun că mă tulbură profund că am făcut parte dintr-o asemenea organizație criminală. Îmi este rușine că am văzut nedreptate și niciodată nu am făcut nimic în legătură cu asta și cer iertare victimelor pentru acțiunile mele. Îmi pare foarte, foarte rău", a declarat fostul gardian, conform b1tv.ro.

Fostul gardian a mărturisit că nu a vorbit niciodată despre ce a trăit în perioada respectivă, nici măcar nu familia sa. Avocatul acestuia a citit dintr-o declarație a lui Reinhold Hanning, scrisă anterior.

"Oamenii erau Împușcați, gazați și arși. Puteam să văd cum cadavrele sunt transportate înainte și înapoi sau scoase. Puteam mirosi corpurile arse, știam că sunt arse cadavre. Am încercat toată viața mea să uit despre această perioadă. Auschwitz a fost un coșmar", se arată în declarația lui Reinhold Hanning.

Mai multe articole despre:
nazism Auschwitz reinhold tanning gardian auschwitz