MENIU

Mărturii cutremurătoare ale românilor din Londra: "Nu-mi revin! Încă tremur!"

Adriana Hrișcu, o româncă care a fost martoră la atacul terorist din Londra, ce a avut loc pe Podul Westminster, a mărturisit, la Realitatea TV, că nu-și revine din șoc. Aceasta a povestit momentele de groază prin care a trecut. Totodată, Brad Strinu, turist în capitala Marii Britanii, a relatat cum a a petrecut câteva ore în subsolul complexului Sea Life London Aquarium, aflat în imediata apropiere a Podului Westminste. 

Femeia a povestit că pe Podul Westminster s-a instituit panica după ce un autoturism a intrat în zona rezervată pietonilor. Potrivit româncei, oamenii au crezut, inițial, că este vorba despre un atac cu bombă.

"Eu lucrez chiar în stație la Westiminster. Ieșisem în pauză și totul s-a desfășurat în fața ochilor. Doar în filme am văzut așa ceva! Nu-mi revin, încă tremur! Oamenii țipau, se călcau în picioare, polițiștii țipau. Panică! Inițial s-a crezut că e atac cu bombă. Toți oamenii țipau ‘bomb attack!’", a spus Adriana Hrișcu.  

Româncă martoră la atac a relatat haosul din zona Podului Westminster, subliniind că autoritățile nu puteau face altceva decât să îi îndemne pe oameni să nu se panicheze. 

"Dinspre pod alergau oameni spre Big Ben. Alergau, țipau, poliție, sirene. Apoi împușcături. Una, două, nu știu. Nu pot să vă descriu în cuvinte, nu-mi revin din șoc. Oamenii alergau în toate direcțiile după ce mașina a intrat în ei. Apoi s-a dat alarma în stație la Westminster și s-a evacuat stația. Oamenii sunt foarte panicați, îngrijorați. Mame cu copii plângeau, își țineau copiii la piept. Autoritățile strigau ‘Don`t get panic!’", a mărturisit Hrișcu. 

Brad Strinu, turistul român aflat în momentele atacului în complexul Sea Life London Aquarium, a povestit cum zecile de persoane din acel complex au fost imediat îndrumate spre subsol, acolo unde au petrecut câteva ore în siguranță. 

"Momentan, noi, cei care am fost la acvariul din Londra, care este la unul dintre picioarele Podului Westminster, am fost evacuați. Toată lumea este afară în acest moment. Cerul este împânzit de elicoptere. Nici nu poți să le numeri câte sunt pe cer. Salvări, poliție, jurnaliști, trafic blocat, metrou, totul e blocat. Nu se poate circula cu nimic. Imediat după atac, ne-au dus în subsol și ne-au spus că a avut loc un mic incident. Pe parcursul celor câtorva ore în care am fost ținuți în subsol, reprezentantii muzeului ne-au dat apă, mâncare, au adus salteluțe pentru copii. La fiecare 10 minute venea cineva să ne povestească pas cu pas ce se întâmplă afară. Comunicare foarte bună și proceduri clare, stricte", a spus românul. 

Mai multe articole despre:
româncă Westminster atac londra