MENIU

Mariajul lui Putin, de fațadă! Cum se fac banii în familia liderului de la Kremlin - Acuzațiile unei jurnaliste

Vladimir Putin

Fosta soție a lui Vladimir Putin s-a îmbogățit datorită președintelui rus. Asta susține o jurnalistă de investigații, șefa fundației anticorupție a lui Alexei Navalnîi. Femeia mai spune că că mariajul celor doi ar fi fost unul de fațadă, cu numeroase beneficii în spate. Cu banii obținuți datorită Kremlinului, fosta parteneră a lui Putin ar fi cumpărat numeroase proprietăți în Europa. 

Maria Pevcic, o jurnalistă rusă de investigație, a povestit pe o rețea de socializare cum fosta soție a președintelui Vladimir Putin și noul ei partener s-ar fi îmbogățit din donații orchestrate de Kremlin.

Liudmila Putina a fost căsătorită timp de 31 de ani cu liderul rus, până în 2014. Jurnalista anti-corupție susține că mariajul dintre Putin și Liudmila ar fi fost de fapt un simulacru și femeia ar fi fost folosită doar la slujbele religioase, dat fiind că președintele rus promova 'valorile de familie'.

Divorțul nu a fost o surpriză pentru nimeni, mai subliniază jurnalista, însă anunțul a fost făcut într-un mod bizar.

Ziariștii i-ar fi surprins pe soții Putin la teatru și i-a întrebat dacă le-a plăcut baletul, moment în care ei au anunțat că divorțează.

Un an mai târziu, Putin a fost întrebat dacă se va căsători din nou. „Prima dată trebuie să îmi mărit fosta soție, abia apoi mă voi gândi la mine”, a răspuns liderul de la Kremlin. Zis și făcut! În 2015, Liudmila s-a căsătorit cu Artur, un tânăr de 33 de ani.

„Uitați-vă la acest domn tânăr și atletic. (...) Încă de la vârsta de 33 de ani el a aruncat milioane de euro pe proprietăți frumoase din întreaga Europă. (...) Vile și apartamente în Franța, Elveția și Spania.
Ce portofoliu frumos pentru cineva care nu este un om de afaceri sau fiul unui oligarh și nici măcar nu are o slujbă reală. Așadar, care este secretul succesului său? Simplu: s-a însurat cu fosta soție a lui Putin, cu 20 de ani mai în vârstă decât el”, povestește jurnalista de investigație.

Femeia face referire la faptul că în 2005, în timpul mariajului cu Vladimir Putin, Liudmila primea de la soțul său un palat istoric din Moscova. Dar și un ONG pe jumătate fals specializat în comunicarea interpersonală. Din 2010, proprietarul ONG-ului a devenit Arthur Ocheretni, chiar viitorul soț al femeii. Scopul ONG-ului ar fi fost să îi dea bărbatului dreptul să demoleze și să reconstruiască clădirea istorică. Acum,aceasta a devenit un centru de birouri.

Mai multe companii ale statului rus închiriază spațiu aici, plătindu-i Liudmilei Putina aproape 3,5 milioane de dolari drept chirie în fiecare an, acuză jurnalista. Alți 1,3 milioane de dolari au venit de la cel mai mare producător de oțel din Rusia. Proprietarul ar fi un oligarh responsabil cu sponsorizarea Alinei Kabaeva, amanta lui Vladimir Putin.

Jurnalista Maria Pevcic spune că de fapt, cei doi soți au primit de la statul rus o „fabrică de făcut bani”. Valoarea acestei clădiri și a terenului pe care este construită ar fi de peste 150 de milioane de dolari, iar din banii obținuți din chirii, fosta soție a lui Vladimir Putin cumpără proprietăți în Europa. „Ca de exemplu această vilă în Biarritz, Franța, care valorează 5,3 milioane de euro și este înregistrată pe numele lui Artur Orecetni”, arată jurnalista de investigație rusă.

Maria Pevcic își încheie seria de postări cu un apel la guvernele Franței, Elveției și Spaniei pentru a include familia Oceretni pe listele lor de sancțiuni.

Mai multe articole despre:
putin avere sotie