MENIU

Marea Britanie, arătată cu degetul de UNICEF

În Marea Britanie, copiii au cele mai grele condiţii de viaţă din ţările puternic industrializate ale lumii. Raportul UNICEF, citat de BBC, arată că din 21 de state, Marea Britanie ocupă ultimul loc, în timp ce Olanda, Danemarca şi Finlanda se află printre ţările care oferă copiilor cele mai bune condiţii de trai.

Colette Marshall, directorul organizaţiei Salvaţi Copiii din Marea Britanie a declarat că este ruşinos ca o ţară aşa de bogată, precum Marea Britanie, să se afle în coada listei.

Raportul se bazează pe 40 de indicatori printre care nivelul de sărăcie, sănătate, relaţiile de familie.

Raportul arată că sărăcia în rândul copiilor britanici s-a dublat din 1979. Potrivit documentului, 31% dintre copii au recunoscut că sunt consumatori de alcool şi 16% dintre ei trăiesc în familii care câştigă mai puţin de jumătate din salariu mediu pe economie. Raportul precizează că sărăcia în rândul copiilor este mai ridicată în Portugalia, Spania, Italia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Documentul mai arată că nu există o relaţie directă între nivelul de sărăcie în rândul copiilor şi produsul intern brut al ţării.

În Cehia, spre exemplu, condiţiile de viaţă pentru copii sunt mult mai bune decât în ţări mai bogate, precizează raportul UNICEF.

Comisarul pentru protecţia copilului a declarat că raportul UNICEF trage un semnal de alarmă şi arată că, în ciuda faptului că Mare Britanie este o ţară bogată, nu a reuşit să aibă grijă de copii şi adolescenţi. Ministrul britanic pentru protecţie socială a declarat că studiul UNICEF se bazează pe date culese acum şase, şapte ani, iar unele concluzii ale raportului nu mai sunt de actualitate.
Mai multe articole despre:
Raport copii Unicef