MENIU

Marea Barieră de Corali ar putea fi în pericol

Marea Barieră de Corali
Marea Barieră de Corali
Marea Barieră de corali

Australia a dat marți undă verde extinderii controversatului proiect de extindere a unui port esențial pentru comerțul cu cărbune, spre disperarea ecologiștilor care au denunțat decizia pe care o consideră iresponsabilă și periculoasă pentru Marea Barieră de Corali, informează agenția France Presse (AFP).

Guvernul federal a aprobat proiectul care ar face din Abbot Point unul dintre cele mai mari porturi de cărbune din lume, capabil să exporte până la 120 milioane de tone în fiecare an, la două luni după ce aprobase un proiect minier gigant prezentat de compania multinațională Adani.

Acest proiect minier bazat pe producția de cărbune de la minele c din zona centrală a provinciei Queensland, criticat de ecologiști, va costa 16,5 miliarde de dolari australieni (10,8 miliarde euro) și are ca scop producea anuală a 60 de milioane de tone de cărbune termic.

Portul cu apă adâncă Abbot Point este actualmente plin la întreaga sa capacitate. O extindere a portului situat foarte aproape de Marea Barieră de Corali înscrisă în lista de situri intrate în patrimonul umanității este necesară pentru exportul de materie primă produsă de Adani și de alte grupuri miniere care activează în Australia.

Mai multe articole despre:
Australia Marea Barieră de Corali