MENIU

MAE cheamă Ambasada Libiei la discuții, după accidentul în care a murit un marinar român

Directorul Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stănescu, a declarat, marți, că MAE a invitat Ambasada Libiei la București la discuții cu privire la "circumstanțele și la tot ansamblul" incidentului din 4 ianuarie soldat cu moartea unui marinar român, după ce un avion de vânătoare a atacat nava pe care acesta se afla.

"Chiar astăzi, ambasada noastră la Tripoli a lansat câteva solicitări către Ministerul de Externe libian. Suntem în așteptarea unui răspuns din partea Ministerului de Externe libian. Totodată, MAE român a invitat Ambasada Libiei la București la discuții cu privire la circumstanțele și cu privire la tot ansamblul acestui eveniment", a afirmat Stănescu.

Precizările acestuia au venit în contextul în care un jurnalist a amintit că armata libiană ar fi recunoscut că avioanele sale de luptă au tras asupra navei. Oficialul MAE a spus că la momentul actual nava se află în portul libian Tobruk pentru reparații sumare, urmând ca apoi să se deplaseze spre Pireu.

El a adăugat că în cursul serii de luni Ambasada României la Tripoli a luat de două ori legătura cu celălalt marinar român aflat la bordul navei, care este tatăl marinarului decedat.

Mai multe pe Agerpres