MENIU

Liderul partidului britanic Ukip: Mamele care alăptează să o facă discret, într-un colț

Liderul partidului anti-imigrație britanic Ukip, Nigel Farage, a afirmat, vineri, că mamele care alăptează trebuie să evite să o facă "ostentativ" și să se îndrepte către un colț ca să-și hrănească copiii, scrie The Daily Mail, citat de ziare.com

"Eu nu sunt în mod deosebit deranjat de asta, dar știu mulți oameni care se simt foarte neconfortabil. Uite, e o chestiune de bun-simț. Cred că având în vedere că unii oameni sunt foarte, foarte jenați de asta, nu este dificil să alăptezi un copil de o manieră care nu este ostentativă", a spus Farage.

În acest context, Farage consideră că multe persoane se simt "foarte, foarte jenate" când văd cum este alăptat un copil, iar cafenelele și restaurantele ar trebui să-și poată trasa singure regulile, cu privire la cum și unde se poate intampla asta. Farage a luat apărarea restaurantului londonez Claridge's, care a oferit unei mame un șervet uriaș, pentru a se acoperi cât își alăpta fiica.

Guvernul britanic duce o campanie susținută de încurajare a alăptatului, motivând că are beneficii atât pentru copil, cât și pentru mamă, deși, în ultima perioadă, tot mai multe instituții au interzis alăptarea sau le cer clientelor să se acopere, când alăptează.


Mai multe pe ziare.com.