MENIU

Li Keqiang: Prietenia româno-chineză a rămas neclintită

Prim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, a declarat, luni, la finele întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că împlinirea a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale reprezintă "un nou punct de pornire" pentru aprofundarea încrederii bilaterale. Totodată, premierul chinez a punctat și valorificarea potențialului schimburilor și a cooperării bilaterale dintre România și China în domenii precum cele ale energiei, infrastructurii și agriculturii.

"Considerăm în comun că, în timpul a peste jumătate de secol, indiferent de schimbările situației internaționale și ale situației interne din fiecare țară (...) prietenia româno-chineză a rămas neclintită și chiar a devenit mai fermă odată cu trecerea timpului. Anul acesta se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China.Vom înainta, din acest nou punct de pornire, să consolidăm și să aprofundăm încrederea bilaterală și să valorificăm potențialul schimburilor și cooperării bilaterale din toate domeniile și să avem rezultate fructuoase și substanțiale", a declarat Li Keqiang, potrivit Agerpres.

Totodată, premierul chinez a afirmat importanța schimburilor interumane pntru dezvoltarea relațiilor bilaterale și a reliefat realizarea, în acest an, a unei serii de evenimente "excelente" pentru marcarea a 65 de ani de relații diplomatice chino-române. Nu în ultimul rând, Li Keqiang a subliniat că, în cadrul discuţiilor, a fost promovată realizarea, de către cele două țări, cât mai curând posibil, a unui Institut Cultural Român în China și, respectiv, a unui institut similar chinez în România, precum și continuarea relațiilor în domeniul tineretului și educației.

Mai multe pe Agerpres.