MENIU

Leancă s-a răzgândit. Rămâne în cursa pentru președinția Republicii Moldova

Candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Iurie Leancă, a anunțat joi că nu se retrage din cursa electorală, deși miercuri spunea că ia în calcul renunțarea la candidatură.

”Nimeni și nimic nu poate șterge cu buretele ceea ce am făcut eu pentru Republica Moldova. Igor Dodon promite marea și sarea cu scopul de a ajunge la putere. Există un pericol uriaș pentru Republica Moldova. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Dl. Dodon beneficiază de un electorat destul de loial. Am decis să rămân în cursă”, a declarat, joi, Iurie Leancă, citat de unimedia.info.

Miercuri, candidatul anunțase că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său în teritoriu și după anunțul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru președinția republicii, s-a decis că PPEM are nevoie "de mai mult timp" pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește o eventuală retragere a sa din cursa prezidențială.

"Recunosc că urma să-mi anunț retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar când am vazut reacția Maiei Sandu la anunțul Partidului Democrat, am înțeles că ea nu a făcut altceva decât să-i pună în brațe lui Dodon pe toți votanții Partidul Democrat din Moldova”, a explicat Leancă.

Marian Lupu a declarat că se retrage din cursa electorală pentru a crește șansele candidatului de Dreapta cu cele mai mari șanse. ”Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are șanse mai mari să câștige scrutinul electoral. Obiectivul PDM este ca scrutinul să fie câștigat de un candidat pro-european. Avem rezultate la limită. Pentru a avea o mai mare siguranță ca un candidat de dreapta să câștige alegerile, am decis să mă retrag din campania electorală”, a declarat Marian Lupu.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc pe data de 30 octombrie 2016. Este pentru prima dată din anul 2000 când Președintele Republicii Moldova va fi ales prin vot direct de cetățeni.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova alegeri moldova Iurie Leancă