MENIU

Dmytro Kuleba: „Ororile văzute în Bucha sunt doar vârful icebergului. Situația de la Mariupol este mult mai gravă”

Ministrul de externe al Marii Britanii - Liz Truss și omologul său ucrainean - Dmytro Kuleba au susținut o conferință de presă comună luni după-amiază.

Pe lângă faptul că a cerut un „nou val dur de sancțiuni” din partea Regatului Unit și a aliaților săi pentru a opri războiul lui Putin, Truss a susținut apelul lui Kuleba ca Rusia să fie expulzată din Consiliul European pentru Drepturile Omului după „crime îngrozitoare”, inclusiv uciderea de civili în Bucha.

Kuleba a spus că orice țări din G7 și UE care „încă au îndoieli” și continuă să facă comerț cu Rusia – cumpărând combustibili fosili, de exemplu – ar trebui să se hotărască vizitând oricare dintre gropile comune din Ucraina.  

Ororile văzute în Bucha sunt „doar vârful icebergului” al crimelor de război comise de forțele ruse, a adăugat Kuleba. „Pot să vă spun fără exagerare, dar cu mare tristețe, că situația de la Mariupol este mult mai gravă”, a spus el.

Zeci de mii de civili rămân prinși în orașul-port Mariupol, din sud-estul orașului, care a fost distrus în câteva săptămâni de bombardamente rusești.  

Mai multe articole despre:
kuleba ucraina rusia crime razboi