MENIU

John Kerry: Rusia încearcă să modifice arhitectura securităţii în Europa de Est

<p>John Kerry</p>

Secretarul de stat american, John Kerry a acuzat Rusia că încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est. 

Rusia încearcă să modifice arhitectura securităţii în Europa de Est prin "destabilizarea" Ucrainei, acuză secretarul de Stat american, John Kerry, citat de AFP.

"Însă teritoriul Alianţei Nord-Atlantice este inviolabil, iar Statele Unite vor face totul pentru a-l apăra în totalitate", a afirmat Kerry într-un discurs rostit la un institut de studii politice din Washington.

"Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este un semnal să ne trezim", a adăugat Kerry.

"Noi şi aliaţii noştri europeni ne-am străduit peste 20 de ani să integrăm Rusia în comunitatea euro-atlantică. Dar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina ne demonstrează că preşedintele Vladimir Putin acţionează după alte reguli", a subliniat Kerry.

"Prin ocupareea Crimeei şi prin destabilizarea care a urmat în estul Ucrainei, Rusia încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est şi în Europa Centrală", a insistat secretarul de Stat american, pledând pentru o atitudine "unitară" între aliaţii europeni şi americani.

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Europa de est John Kerry