MENIU

John Bolton, atac dur la adresa președintelui american. Ce spune fostul consilier de la Casa Albă

john bolton

John Bolton a spus că Donald Trump reprezintă „un pericol pentru Republică” dacă este reales, într-un interviu neașteptat, difuzat de ABC News, duminică seară. Bolton, care a părăsit Casa Albă după ce a șlucrat timp de 17 luni în funcţia de consilier de securitate naţională a preşedintelui Donald Trump, l-a calificat pe preşedinte drept „ impulsiv”, „uimitor de neinformat”, „iraţional” şi motivat doar de dorinţa sa de a fi ales, notează Mediafax.

"Preocuparea pe care o am, vorbind ca un republican conservator, este că, odată ce alegerile s-au încheiat, dacă preşedintele câştigă, constrângerea politică va dispărea, a spus fostul consilier în primul său interviu televizat de la părăsirea Casei Albe. Bolton a apărut la televizor înainte de publicarea, marţi, a cărţii sale The Room Where it Happened: A White House Memoir. Administraţia Trump a eşuat săptămâna trecută în încercarea instanţei de a bloca publicarea cărţii.

Bolton a fost critic un permanent al lui Trump, mai ales în ceea ce privește gestionarea problemelor de politică externă. El a spus că acesta ar fi trebuit cercetat nu numai pentru acţiunile sale din Ucraina, ci şi pentru disponibilitatea sa de a interveni în anchete penale în numele conducătorilor străini. Bolton a adăugat că înalţi oficiali ai administraţiei Trump, inclusiv Mike Pompeo, secretarul de stat, Mark Esper, secretarul de apărare şi avocatul general Williams Barr, au înţeles cu adevărat situaţia Ucrainei.

Mai multe articole despre:
SUA