MENIU

Jobbik îl menţine pe lista europarlamentarilor pe Bela Kovacs, cercetaj pentru spionaj

Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs era în contact permanent cu serviciile secrete ruse - anchetatori

Partidul naţionalist radical Jobbik nu are "niciun motiv" să schimbe lista candidaţilor pentru Parlamentul European, a declarat luni liderul formaţiunii, Gabor Vonda, pentru postul public de radio Kossuth, relatează MTI.

Gabor Vona şi-a exprimat sprijinul pentru Bela Kovacs, care a câştigat un mandat în Parlamentul European fiind al treilea pe lista Jobbik. El a declarat că acuzaţiile de spionaj formulate la adresa lui Kovacs nu sunt altceva decât o "campanie isterică".

Vona a declarat în noaptea alegerilor că partidul său a fost ţinta unor "atacuri viclene" lansate de partidul de guvernământ Fidesz şi de Partidul Socialist, aflat în opoziţie, dar a adăugat că Jobbik este "puternic ca piatra" şi nu poate fi zdrobit.

Biroul Procurorului-şef al Ungariei a anunţat săptămâna trecută că a cerut preşedintelui Parlamentului European (PE) să ridice imunitatea parlamentară a eurodeputatului Jobbik Bela Kovacs, suspectat că spionează instituţii europene în favoarea Rusiei, potrivit ziarului Magyar Nemzet.
Kovacs a negat acuzaţiile.