MENIU

Ivanka Trump, emisara tatălui ei la Ierusalim, pentru inaugurarea ambasadei SUA

Fiica preşedintelui SUA Donald Trump, Ivanka, soţul acesteia, Jared Kushner, şi o serie de oficiali americani au sosit duminică în Israel pentru ceremoniile de inaugurare a Ambasadei Statelor Unite de la Ierusalim, informează agenţia de ştiri Dpa. Oficialii americani au fost întâmpinaţi la aeroportul din Tel Aviv de către David Friedman, ambasadorul american în Israel.

Ambasada SUA la Ierusalim urmează să se deschidă luni, 14 mai, zi în care israelienii aniversează 70 de ani de la fondarea statului Israel, notează Mediafax.

Mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim este considerată drept o victorie majoră pentru Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că "această săptămână va fi binecuvântată cu un eveniment cu adevărat istoric".

De asemenea, Netanyahu a lăudat Guatemala şi Paraguay, alte două state care au anunţat că intenţionează să-şi mute ambasadele la Ierusalim, şi a promis că alte state urmează să întreprindă acestă mutare.

Membri delegaţiei americane au participat duminică seară la o ceremonie festivă găzduită de Ministerul israelian de Externe.

Pe lângă reprezentanţii SUA, la ceremonia festivă de duminică seara au participat oficiali din 32 de ţări, inclusiv patru state membre UE (România, Austria, Cehia, Ungaria).

Din delegaţie SUA mai fac parte secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, emisarul special pentru negocieri internaţionale Jason Greenblatt şi o serie de sponsori ai Partidului Republican.

Mai multe articole despre:
ambasada SUA Ierusalim Ivanka Trump