MENIU

Inundații devastatoare în Nigeria. Peste 500 de oameni au murit, iar 1,4 milioane au fost evacuați din zonele afectate

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă Profi Media

Peste 500 de oameni au murit, iar alți 1,4 milioane au fost evacuați din zonele afectate de inundațiile care au devastat Nigeria. 

Pe lângă cei care și-au pierdut viața, alți peste 5.000 au fost răniți. Autoritățile nigeriene spun că aceste fenomene sunt fără precedent și trag un semnal de alarmă că este aproape iminentă o criză alimentară serioasă din cauza viiturii.

Conform experților, principalele cauze ale fenomenului sunt practicile dăunătoare mediului care agravează încălzirea globală și infrastructura deficitară a țării.

Sunt așteptate inundații și mai puternice în săptămânile următoare. 

Inundațiile fac prăpăd și în Creta

Un bărbat a murit înecat și o femeie este dată dispărută după ce mașina lor a fost luată de inundațiile puternice din insula Creta, transmite Sky News.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost găsit în satul Agia Pelagia, situat pe malul mării, despre care se crede că a fost cel mai afectat de furtunile puternice care au provocat pagube devastatoare sâmbătă.

Scafandrii de la paza de coastă și de la unitatea specială pentru dezastre a departamentului de pompieri au fost mobilizați pentru a căuta femeia dispărută, despre care se crede că ar fi fost prinsă în interiorul mașinii.

Mai multe mașini au fost fotografiate plutind în mare în largul Agia Pelagia – situată la aproximativ 25 km nord-vest de capitala Cretei, Heraklion (Iraklio) – după ce râurile s-au revărsat pe cea mai mare insulă a Greciei.

Mai multe drumuri din oraș sunt inundate, iar aeroportul internațional din Heraklion a fost închis din cauza faptului că pistele sale sunt sub ape.

Mai multe articole despre:
inundatii nigeria