MENIU

Greta Thunberg, ignorată și ironizată de Donald Trump

Greta Thunberg

Greta Thunberg, activista suedeză pentru protecția mediului, a fost ironizată de Donald Trump după discursul susținut la Adunarea ONU.

Greta Thunberg a emoționat multă lume cu discursul ei despre necesitatea eforturilor pentru combaterea schimbărilor climatice susținut la Adunarea ONU. Donald Trump nu a fost însă impresionat.

Citând o bucată din discursul susținut de Greta Thunberg - care a invocat suferința oamenilor și prăbușirea ecosistemelor - președintele SUA a comentat sarcastic pe Twitter.

”Pare o tânără foarte veselă, gata de un viitor minunat. E așa de bine să vezi asta”, a scris liderul de la Casa Albă.

În discursul său furios de la tribuna ONU, Greta Thunberg i-a criticat pe liderii planetei pentru lipsa lor de acţiune împotriva schimbării climatice.

"Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu la şcoală, de partea cealaltă a oceanului. Cum îndrăzniţi? Mi-aţi furat visele şi copilăria cu vorbele voastre goale", a spus ea cu o voce tremurătoare, dar puternică.

Greta Thunberg, „Ambasador al Conștiinței”, primită de Barack Obama

"Mă număr totuşi printre cei care au noroc. Oamenii suferă, mor. Ecosisteme întregi se prăbuşesc, suntem la începutul unei extincţii în masă şi vorbiţi doar despre bani şi poveşti cu zâne despre creşterea economică eternă! Cum îndrăzniţi?", a adăugat Greta Thunberg.

"Ne-aţi lăsat baltă. Dar tinerii încep să vă înţeleagă trădarea. Dacă aţi decis să ne lăsaţi baltă, vă spun: nu vă vom ierta niciodată. Nu vă vom lăsa niciodată să scăpaţi aşa. Lumea se trezeşte şi schimbarea vine, indiferent că vă place sau nu", a conchis Greta Thunberg, în aplauzele marii săli a Adunării Generale.

Greta Thunberg s-a și intersectat cu președintele american la ONU, dar cei doi nu au vorbit. Înregistrarea care surprinde momentul în care cei doi se intersectează, în timp ce Greta Thunberg îl privește fix, cu reproș, a devenit virală. 

Mai multe articole despre:
ONU Donald Trump Greta Thunberg