MENIU

Generalul Ben Hodges (SUA): Putin încearcă să dețină controlul asupra gurilor Dunării

<p>Gen. Ben Hodges (SUA): Vladimir Putin &icirc;ncearcă să dețină controlul asupra gurilor Dunării </p>

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a avertizat, joi, că Rusia încearcă să dețină controlul asupra gurilor Dunării, ceea ce i-ar oferi o poziție de forță asupra economiilor sud-est europene, potrivit The Daily Telegraph, informează HotNews.ro.

"Sunt sigur că Putin vrea să ne distrugă Alianța, nu atacând-o, ci divizând-o", a spus Hodges, într-un discurs susținut la Berlin.

De asemenea, Hodges a afirmat că Rusia are 12.000 de soldați, în Ucraina.

"Dacă nu credeți nici acum că Rusia este implicată direct în Ucraina, nu veți crede niciodată. Nu vreți să o credeți", a subliniat Ben Hodges.

Pe de altă parte, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, că declarația generalului Hodges, legată de evoluțiile din Europa de Est, este "extrem de importantă", confirmând analiza sa și a structurilor românești de securitate.

"Am venit să-i atenţionez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declaraţie extrem de importantă legată de evoluţiile din Europa de Est. A fost declaraţia generalului Hodges (Ben Hodges - n.r.), comandantul forţelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informaţiilor şi a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ţinta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării", a spus fostul şef de stat, la plecarea de la sediul central al PMP din Capitală, potrivit Agerpres.

Mai multe pe HotNews.ro.