MENIU

Gărzile de corp ale lui Barack Obama s-au îmbătat la Amsterdam și au fost suspendate din funcție

Gărzile de corp ale lui Barack Obama s-au îmbătat la Amsterdam

Agenţii de pază ai preşedintelui Barack Obama s-au dat iar în stambă. De data aceasta ei au ţinut-o lanţ cu petrecerile la Amsterdam. Din acest motiv, trei au fost suspendaţi din funcţie şi chemaţi la Washington. Comportamentul inadecvat al celor de la Secret Service a ieşit la iveală încă din 2012, în timpul unei vizite a preşedintelui american în Columbia.

Barack Obama a fost în Olanda luni şi marţi, la summitul privind securitatea nucleară. 

Aşa cum se obişnuieşte, o echipă Secret Service a sosit în Ţara Lalelor cu câteva zile înaintea lui Obama. Potrivit Washington Post, trei dintre agenţi au uitat pentru ce se află în Europa şi s-au comportat precum turiştii. Citând surse apropiate scandalului, publicaţia americană scrie că unul dintre agenţi a fost găsit mort de beat în holul unui hotel din Amsterdam, duminică dimineaţa, cu o zi înainte de sosirea preşedintelui american în Regat.

Până acum, conducerea Secret Service nu a făcut niciun comentariu în legătură cu dezvăluirile presei. Pe nimeni nu miră, însă, comportamentul de adevăraţi petrecăreţi al celor care se ocupă de securitatea celui mai important om din lume. În aprilie 2012, când Barack Obama se afla la un summit în Columbia, mai mulţi agenţi secreţi au încins o petrecere la hotel, cu alcool din belşug şi prostituate pe alese. 

Mai multe articole despre:
Olanda Barack Obama gărzi de corp Secret Service