MENIU

Game of Thrones i-a umplut de bani și nici măcar nu sunt actori! Cum s-a întâmplat asta?

Noul sezon din „Game of Thrones" tocmai a fost lansat. Odată cu el aflăm tot felul de detalii despre lumea în care trăim. De exemplu, serialul „Game of Thrones" a reușit să pună pe harta turismului mondial Irlanda de Nord și a creat mii de locuri de muncă. Cum a fost posibil așa ceva și de ce sunt oamenii înnebuniți cu această țară?

Game of Thrones", unul dintre cele mai celebre seriale a avut recent premiera ultimului sezon, datorită căreia și-a mărit armata de fani din toate colțurile țării. În plus, a avut un impact spectaculos și asupra Irlandei de Nord, a cărei economie locală a crescut cu sute de milioane.

Totul s-a bazat de la bun început pe o politică fiscală inteligentă. Astfel, Irlanda de Nord a știut din start că s-a băgat într-o afacere profitabilă în anul 2009, atunci când au început filmările pentru „Game of Thrones".

Chiar și regina Elisabeta a II-a și-a dat seama de beneficiile pe care urma să le aducă acest serial Irlandei de Nord, în acest sens a mers personal de câteva ori pe platourile de filmare să se asigure că totul este în ordine.

În plus, britancii au introdus și o serie de facilităţi fiscale pentru proiectele de televiziune cu buget mare, cu alte cuvinte le-au dat posibilitatea să-şi recupereze până la un sfert din costurile de producţie investite.

„Game of Thrones" e vital pentru economia Irlandei de Nord

Datorită serialului „Game of Thrones", Belfast, capitala Irlandei de Nord, se bucură de o îmbunătățire a infrastructurii și de o economie de milioane de lire sterline.

„Nu e vorba doar de staruri şi de turiştii atraşi în Irlanda de Nord. E vorba de toţi oamenii implicaţi în construirea platourilor, machiaj, costume, producţie. A fost un ajutor uriaş pentru industriile creative din Marea Britanie", a declarat George Osborne, fost ministru de Finanţe.

Astfel, după cinci ani de la introducerea acelor facilități, Maria Britanie aproape și-a triplat cheltuielile de producție. Mai exact, au ajuns la 1,17 miliarde de lire sterline. În total 119 producţii de televiziune cu buget mare s-au filmat acolo doar anul trecut.

Mai multe articole despre:
serial HBO game of thrones