MENIU

Gafa uriaşă a ministrului de Externe din Polonia: a INVENTAT o ţară

Ministrul polonez de Externe aflat la New York pentru a face lobby astfel încât ţara sa să obţină un loc în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2018-2019 a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din aproape 20 de state, inclusiv din "San Escobar", ţară care de fapt, nu există.

Ministerul polonez de Externe a încercat să explice greşeala, purtătorul de cuvânt spunând că Waszczykowski se gândea la Insulele St. Kitts şi Nevis sau (San Cristobal y Nieves în spaniolă).

Contul de Twitter San Escobar a luat acest lucru ca pe un afront. "St. Kitts şi Nevis se amestecă în relaţiile noastre cu Polonia", a anunţat contul.

Witold Waszczykowski a pus greşeala pe seama oboselii. "Din păcate, după 22 de ore în avion şi mai multe zboruri de legătură, poate vorbi gura fără tine", a spus el, potrivit BBC News online.

Gafa i-a încântat pe mulţi critici polonezi ai lui Waszczykowski, care este membru al partidului de dreapta Dreptate şi Justiţie. "Este amuzant până când îţi dai seama că singurii aliaţi care ţi-au mai rămas sunt Belarus, Ungaria şi un stat imaginar", a scris un critic pe Twitter.