MENIU

GAFĂ la CNN: FOTOGRAFIA cu un băieţel sirian de 4 ani care a DEFORMAT realitatea

<p>FOTOGRAFIA cu un băieţel sirian de 4 ani care a produs confuzie</p>
<p>FOTOGRAFIA cu un băieţel sirian de 4 ani care a produs confuzie</p>

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Este şi cazul fotografiei cu băieţelul sirian ce traversează deşertul, care a provocat mare emoţie, şi mai ales confuzie. Postată de un angajat ONU, poza a fost preluată de o cunoscută jurnalistă de la CNN cu mesajul "singur în deşert" şi aşa a făcut înconjurul lumii. ONU a revenit cu explicaţii: copilul nu era singur, ci în coada unui grup de refugiaţi.

Reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi în Iordania, Andrew Harper, a postat pe Twitter o poză cu un băieţel sirian, care părea pierdut în deşert. Fotografia avea un mare impact emoţional, iar textul a dat naştere unei confuzii.

"Iată-l pe Marwan, de patru ani, despărţit temporar de familia sa, asistat de personalul ONU să traverseze Iordania".

A doua zi, fotografia a fost preluată de una dintre vedetele de la CNN, Hala Gorani, care i-a modificat însă mesajul:

"Personalul ONU l-a găsit pe Marwan, de patru ani, în timp ce traversa singur deşertul, după ce fusese despărţit de familia sa, care fugise din Siria".

Postarea jurnalistei de la CNN a fost preluată de peste opt mii de ori pe Twitter, stârnind un mare val de reacţii faţă de drama refugiaţilor sirieni. În faţa confuziei create, reprezentatul ONU a venit cu precizări şi cu o fotografie lămuritoare: copilul NU era singur, ci mergea cu câţiva metri în urma unui grup de refugiaţi, în care era şi mama lui.