MENIU

Furtuni devastatoare în Italia după canicula extremă: Scene apocaliptice cu râuri de gheață pe străzi - Grindina cât mingea de tenis face peste 100 de victime

Fenomenele extreme lovesc puternic Italia. Peninsula a fost afectată în ultimele ore de o furtună devastatoare, iar peste 100 de persoane au fost rănite.

 

Furtunile violente cu gheață din Italia urmează după căldura extremă din ultimele zile. Criza climatică este accelerată, cu schimbări și fenomene meteo extreme din ce în ce mai frecvente și puternice. Europa a fost lovită în această vară de furtuni și ploi torențiale. Italia nu este singura care se confruntă cu o caniculă devastatoare. Grecia este foarte afectată , având numeroase incendii de vegetație și evacuări ale populației din zonele respective. Grecia este vizată în următoarea săptămână de un cod roșu de caniculă, cu temperaturi de peste 44 de grade Celsius.

Ploi torențiale și căderi de grindină au făcut ravagii în Italia. Regiunea nordică a Peninsulei este cea mai afectată. Aici a plouat și cu grindină ce a atins mărimea unei mingi de tenis, iar adevărate fluvii de apă cu gheață s-au revărsat pe străzi.

Grindină cât mingea de tenis - Italia Foto: Twitter

 

Cel puțin 110 persoane au fost rănite de bucățile de gheață. 

 

 Grindina a provocat pagube serioase pe un șantier, a distrus panouri fotovoltaice și geamurile mai multor mașini.

Un localnic din Padova a filmat o puternică furtună cu grindină, cu bucăți de gheață cât palma sa de mari.

Și în comuna Seregno din regiunea Monza, ploile cu grindină au lăsat urme. Pe străzi a curs apa plină de bucăți mari de gheață.