MENIU

Franţa NEAGĂ afirmaţiile Rusiei: Prima navă Mistral nu va fi livrată, în prezent

Parisul a negat afirmaţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care precizase că Franţa va livra în curând prima navă Mistral, scrie Mediafax.

Condiţiile pentru ca Franţa să livreze Rusiei o primă navă de război Mistral "nu sunt întrunite" pentru moment, a declarat joi ministrul francez al Finanţelor, Michel Sapin.

"În prezent nu sunt întrunite condiţiile" pentru o astfel de livrare, a afirmat ministrul pentru postul de radio RTL, în timp ce Moscova afirmase cu o zi înainte că aşteaptă livrarea acestei nave la jumătatea lui noiembrie.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a anunțat, miercuri, că Franța urmează să livreze, la 14 noiembrie, Rusiei, un prim portelicopter Mistral, relatează Agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Compania 'Rosoboronexport (care se ocupă cu exportul de arme rusești) a primit o invitație pentru data de 14 noiembrie, la Saint-Nazaire, unde se află 360 de marinari ruși, pentru livrarea către Rusia a primei nave 'Vladivostok' și lansarea la apă a celei de-a doua”,  a declarat Dmitri Rogozin, care supervizează complexul militar-industrial rus, citat de agențiile de presă ruse.

Mai multe articole despre:
Dmitri Rogozin Mistral Michel Sapin