MENIU

Femeie împuşcată mortal în timpul unui exerciţiu de poliţie, în SUA

O femeie care se oferise voluntar pentru o simulare a poliției din statul american Florida a fost împușcată mortal, accidental, în timpul unui exercițiu în care juca rolul unei victime, autoritățile americane regretând un "accident oribil", informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Mary Knowlton, în vârstă de 73 de ani, s-a prezentat marți ca voluntar la o secție de poliție din Punta Gorda, Florida. Femeia se înscrisese pentru un curs de două ore al Academiei poliției civice, un program organizat de Poliția din Florida, notează Mediafax.

La un moment dat, agenții de poliție au ales două persoane pentru a simula o situație în care poliția trebuie să intervină în forță.

Mary Knowlton juca rolul "victimei", iar un agent de poliție era "criminalul". Aceste simulări se desfășoară de obicei în siguranță, cu arme de jucărie sau cu arme reale încărcate cu gloanțe oarbe.

Dar când polițistul ce juca rolul "criminalului" a apăsat trăgaciul, din pistol au ieșit gloanțe reale, care au lovit-o pe femeia de 73 de ani. Mary Knowlton - mamă, soție și fostă bibliotecară - a fost transportată la spital, unde s-a constatat decesul.

Tragedia a afectat grav comunitatea Punta Gorda, o zonă de 17.500 de locuitori situată pe litoralul Floridei.

Șeful Poliției locale, Tom Lewis, a catalogat incidentul drept "un accident oribil", precizând că participanții la exercițiu sunt "în stare de șoc și sunt copleșiți de durere".

Autoritățile încearcă să afle cum s-a putut întâmpla ca arma agentului să fie încărcată cu muniție reală în timpul unui exercițiu.

Mai multe articole despre:
accident poliţie exerciţiu de poliţie