MENIU

Explozie puternică în oraşul turc Diyarbakir. Cel puţin şapte morţi şi peste 20 de răniţi

O explozie puternică s-a produs joi, în orașul turc Diyarbakir din sud-estul țării, în apropierea unei stații de autobuz, informează Haberturk TV, preluată de Reuters. Atacul cu maşină-capcană a vizat un microbuz ce transporta forțe speciale ale poliției.

UPDATE 20:13 Cel puțin șapte polițiști au murit și alte 27 de persoane, printre care 14 civili, au fost rănite în atacul cu maşină-capcană produs joi, 31 martie, în Diyarbakir.

Potrivit AFP, care citează autoritățile locale, explozia a fost provocată de detonarea de la distanță, prin telecomandă, a unui vehicul încărcat cu explozibili.

Atacul a avut loc în preziua unei vizite a premierului Ahmet Davutoglu în oraș, care are prevăzute întâlniri cu locuitorii din oraș și o evaluare a pagubelor produse de lupte, notează AFP. Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul Turciei, a fost afectat de mai multe valuri de violență din cauza luptelor dintre rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele de securitate. Până în prezent atacul nu a fost revendicat, dar în trecut o ramură radicală a PKK a revendicat două atacuri cu bombă de la Ankara.

UPDATE 18:30: Potrivit Reuters, patru poliţişti turci au murit în urma exploziei. Bilanţul răniţilor a crescut la 20 de persoane.

Mai multe ambulanțe au fost chemate să intervină pentru a acorda ajutor la locul exploziei. Primele informaţii arată că cel puţin zece persoane au fost rănite.

Conform Reuters, atacul cu mașină-capcană a vizat un microbuz ce transporta forțe speciale ale poliției.

Printre răniți se află trei membri ai forțelor de ordine, care desfășoară de mai multe luni operațiuni de anvergură împotriva rebelilor kurzi în mai multe cartiere din acest oraș și în sud-estul anatolian în general, relatează AFP.


Mai multe articole despre:
explozie Turcia răniţi ambulanţe Diyarbakir