MENIU

Europarlamentari, declarație fără precendent: UE să arate Rusiei că este pregătită de război!

Vladimir Putin are o armată de postaci

Membri ai Parlamentului European au sustinut marti, la o dezbatere organizata de catre Partidul Popular European (PPE), ca UE trebuie sa ii arate Rusiei ca este pregatita de razboi.

Eurodeputatul Tunne Kelam, care a prezidat intalnirea, a sustinut ca Rusia a devenit adversarul Uniunii Europene si ca urmatoarele tinte ale Moscovei vor fi tarile baltice, potrivit Euractiv. Cand aceste state vor fi atacate, credibilitatea Occidentului va fi pusa la incercare, a subliniat el.

De ce Europa se va impaca rapid cu Rusia La randul sau, europarlamentarul roman Cristian Preda a punctat ca cetatenii din tara sa sunt de parere ca Vladimir Putin nu se va opri pana cand nu va uni Rusia cu regiunea separatista a Republicii Moldova Transnistria, prin teritoriile sud-estice ale Ucrainei. Totodata, eurodeputatul Roland Freudenstein a mers si mai departe si a spus ca Putin vrea sa distruga, cel putin moral si politic, cele doua puteri decisive euro-Atlantice, UE si NATO. Presedintele Ucrainei: Risc mare de razboi in Europa, tragedii ca Holocaustul s-ar putea repeta Freudenstein considera regretabil faptul ca, desi amenintarile Rusiei sunt constientizate de toata lumea, nu se discuta in public despre faptul ca Europa este pregatita la mearga la razboi, scrie ziare.com.