MENIU

EUROPA ÎN ALERTĂ

Criza gazelor naturale provoacă îngrijorare în CE

Uniunea Europeană este evident îngrijorată de evoluţia disensiunilor ruso- ucrainiene, dar din punct de vedere decizional are ..mâinile legate! Apreciarea a facut-o la Bruxelles, şeful Centrului European de Studii Politice. Din perspectiva declaraţiilor şi luărilor de poziţii, lucrurile stau cu totul altfel.

Ministrul german al ecomiei şi energiei a declarat astăzi că Rusia, în calitate de preşedinte G8, trebuie să acţioneze în mod responsabil în această dispută. Reprezentantul german nu a sugerat însă cum anume ar trebui să fie gestionată această criză de către Moscova, cu atât mai mult cu cât criza gazelor naturale se adânceşte.

La rândul său, Comisia Europeană s-a declarat îngrijorată de evoluţia situaţiei şi a convocat o reuniune de urgenţă a experţilor Uniunii. Miercuri se vor discuta la Bruxelles posibilele consecinţe pe pieţele europene ale reducerii cantităţii de gaze naturale livrate de Moscova Ucrainei. Comisarul european pentru energie a decis convocarea de urgenţă a experţilor care urmăresc cu mare atenţie negocierile dintre Rusia şi Ucraina.
Mai multe articole despre:
alertă criză