MENIU

Erdogan întăreşte CENZURA, după puci. La teatru nu se vor mai juca piesele lui Shakespeare

Autorităţile din Turcia au anunţat că urmează să fie interzise piesele de teatru străine pe scenele din țară pentru consolidarea naţionalismului şi sentimentelor patriotice.

Teatrele de stat din Turcia urmează să deschidă acest sezon cu motto-ul "Teatrele din Turcia îşi ridică cortina pentru piesele turceşti". Şeful Direcţiei Teatrelor de Stat a precizat că Turcia interzice piesele străine în teatrele din ţară din dorinţa de a consolida naţionalismul şi sentimentele patriotice ale oamenilor.

Astfel, cel puţin în acest an, urmează ca spectatorii turci să nu se poată bucura de producţii ale unor piese celebre ale lui Shakespeare precum "Romeo şi Julieta", "Hamlet" sau "Visul unei nopţi de vară".

Referitor la aceast măsură, actorul turc Orhan Aydin a declarat că este o premieră pentru turcia şi a avertizat că prin aceste măsuri administraţia teatrelor de stat încearcă sa renunte la mai mulţi actori, după ce a fost pregătită şi o listă cu numele disidenţilor care lucrează acolo.

În urma tentativei de lovituri de stat eşuate soldată cu 273 de morţi şi peste 2000 de răniţi, în Turcia a început o amplă acţiune de epurare care a lăsat pe drumuri peste 60.000 de oameni din sistemul public și privat.

sursa

Mai multe articole despre:
Turcia cenzură ERdogan