MENIU

Șefa diplomației europene: Putin trebuie să reflecteze la o "schimbare radicală" de atitudine

<p>Șefa diplomației europene: Putin trebuie să reflecteze la o "schimbare radicală" de atitudine </p>

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a făcut, joi, apel la președintele rus, Vladimir Putin, să reflecteze la o "schimbare radicală" de atitudine, subliniind, în același timp, că actuala criză financiară din Rusia "nu este o veste bună" pentru Europa și restul lumii, informează Agerpres.

"Președintele Putin și liderii ruși trebuie să reflecteze serios la (...) o schimbare radicală de atitudine față de restul lumii' și să adopte 'un mod cooperant' în fața crizelor actuale", a declarat Mogherini, la sosirea sa la Bruxelles, unde participă la summitul european, după cum relatează Agenția France Presse.

În acest context, Federica Mogherini a pledat pentru o "relație constructivă cu Rusia", pentru a "face față acestor crize, în special în Ucraina".

"Niciodată lumea nu a fost atât de periculoasă și instabilă ca acum. (..) Trebuie să dezvoltăm o strategie solidă și responsabilă cu Rusia", a subliniat șefa diplomației europene.

Totodată, Mogherini, care s-a aflat zilele trecute într-o vizită la Kiev, a apreciat că "este timpul pentru toate părțile, și în primul rând pentru Rusia, de a pune în aplicare acordurile de la Minsk", acorduri ce prevăd o reglementare politică a conflictului militar din estul separatist ucrainean.

 

Mai multe pe Agerpres.