MENIU

Dramă în lumea artistică! Un mare scriitor a plecat dintre noi

Ricardo Piglia, unul dintre cei mai respectaţi romancieir, critici și eseisti, autor al unei vaste opere tradusă în cincisprezece limbi, a murit vineri la Buenos Aires, la vârsta de 75 de ani, informează AFP, citat de Agepres.

Piglia a trăit mulți ani în SUA, dar se întorsese de câteva luni în capitala Argentinei. El suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Scriitorul argentinian s-a născut la 24 noiembrie 1941 R Adrogue, în apropiere de Buenos Aires. După ce a studiat istoria, a lucrat pentru diverse publicații.

Printre numeroasele opere pe care le-a lăsat în urmă se numără romane — "Respiracion artificial", "Plata quemada", "Blanco notturno", "El camino de Ida" (tradus în română — "Calea Idei Brown") — nuvele, eseuri...

Ministrul argentinian al Culturii a transmis un mesaj în memoria scriitorului. "Ricardo Piglia a plecat, ne mai rămâne Emilio Renzi", a scris oficialul în contul său de Twitter, făcând referire la personajul fictiv care apare în operele scriitorului, mai arată sursa citată.

Ricardo Piglia a primit numeroase premii printre care se numără "Ricardo Gallegos", în 2011, cea mai importantă distincție literară din America Latină.

Scriitorul a predat la universitățile din Buenos Aires, Princeton și California din Statele Unite.