MENIU

Dosar Trump-Rusia. Jonathan Winer, șeful Victoriei Nuland, implicat în elaborarea dosarului

Presa din SUA arată de unde ar fi pornit dosarul Trump-Rusia. Un actor principal în elaborarea acestui dosar este un înalt diplomat american, Jonathan Winer, șeful Victoriei Nuland, care a participat activ la elaborarea documentului, scrie dcnews.ro.  

Winer este foarte bine conectat la principalii jucători care au dezvoltat dosarul Trump-Rusia. Publicația Conservative Reviews a relatat recent că Winer a participat la o conferință exclusivă de la Miami, în luna aprilie, cu șefii companiei Fusion GPS, o firmă privată de investigații în mediul de business, care ar avea contacte puternice cu Steele. Tema acestei reuniuni, ar fi, conform sursei citate tocmai crearea dosarului dintre Trump și Rusia, potrivit dcnews.ro.

Alte reportaje din mass-media americane îl descriu pe Winer ca un vechi prieten al lui Steele și se pare că cei doi au un istoric comun.

Winer a lucrat de asemenea în calitate de emisar special al președintelui Obama, pentru aplicarea legii internaționale și în calitate de reprezentant special al SUA pentru Libia.

Portofoliul din Libia îl plasează pe Winer în aceeași linie de lucru cu agenții lui Clinton, Cody Shearer și Sid Blumenthal, care sunt, de asemenea, raportați ca factori importanți în cadrul dosarului Trump-Rusia. Când Clinton a ocupat funcția de secretar de stat, Shearer și Blumenthal au efectuat o operațiune privată de culegere de informații pentru Clinton, concentrată în mare măsură asupra problemelor din Libia.

 

Citește mai multe pe dcnews.ro.

Mai multe articole despre:
trump