MENIU

Donald Trump sfidează din nou. Ce spune despre legile din America privind avortul

Legile americane privind avortul trebuie să rămână cum sunt în prezent, a estimat vineri Donald Trump, favorit în alegerile primare republicane, la două zile după ce a provocat reacții de protest sugerând că femeile care fac întreruperi de sarcină ar trebui pedepsite, făcând astfel acum un pas înapoi, informează sâmbătă AFP. Astfel, acesta consideră că legile vor rămâne aşa până când le va modifica el, după ce va fi preşedinte,

Legile privind avorturile sunt în prezent stabilite și așa vor și rămâne, până când vor fi schimbate", a declarat miliardarul american într-un interviu pentru NBC News.

Cu toate acestea, în același interviu el a afirmat că este de acord cu ideea potrivit căreia "avortul este o crimă".

La câteva ore după difuzarea unor fragmente din interviu, care va fi dat publicității integral duminică, purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump, Hope Hicks, a dezmințit că acesta ar fi un pas înapoi pe marginea problemei. "Trump a oferit o explicație precisă despre lege așa cum este ea astăzi și a spus clar că aceasta trebuie să rămână astfel — până când el va deveni președinte. Apoi el va schimba legea și va autoriza fiecare stat să-i protejeze pe copiii care trebuie să se nască. Nu există nimic diferit" (în pozițiile exprimate de Trump), a spus ea.

Miercuri, pretendentul la Casa Albă a afirmat că trebuie să existe "o anumită formă de pedeapsă" pentru femeile care au recurs la avort, legal peste tot în SUA după decizia istorică a Curții Supreme din 1973, supranumită "Roe v. Wade". În pofida acestei decizii, subiectul rămâne unul extrem de controversat în SUA între susținătorii drepturilor femeilor la avort (pro-choice) și cei care se opun avortului (pro-life).

Mai multe articole despre:
SUA măsuri avort preşedinte legi decizii Donald Trump