MENIU

Prima reacţie a lui Donald Trump după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak

Mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane şi ale coaliţiei antiteroriste, au fost ţinta unor atacuri cu rachete în cursul nopţii. 

Donald Trump a avut prima reacție, pe Twitter, după incidentul de azi noapte. Președintele SUA a anunțat că va face mai multe declarații în cursul zilei de astăzi.

"Totul este bine! Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor şi daunelor are loc acum. Până acum, totul este bine! Avem, de departe, cea mai puternică şi cea mai bine echipată forţă militară din lume! Voi face declaraţii mâine (n.r. astăzi) dimineaţă", a scris Donald Trump pe Twitter.

Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că ţintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, şi o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, a scris Mediafax.

CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE!

"La 7 ianuarie, în jurul orelor 17.30 (marţi, 22.30 GMT), Iranul a tras mai mult de zece rachete balistice contra forţelor militare americane şi ale coaliţiei din Irak", a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, Jonathan Hoffman, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Oficialul a precizat că autorităţile sunt în curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.