MENIU

Doliu în Bulgaria după moartea jurnalistei Viktoria Marinova

Mii de bulgari i-au adus un ultim omagiu jurnalistei ucise cu bestialitate weekendul trecut. La Sofia şi Ruse, oameni simpli au adus flori şi au aprins lumânări în amintirea Viktoriei Marinova. Între timp, Uniunea Europeană a cerut o anchetă amănunţită pentru trimiterea vinovaţilor în faţa justiţiei.

La Ruse, sute de oameni au stat la coadă pentru a aprinde lumânări pe un altar improvizat şi pentru a-şi exprima durerea faţă de moartea Viktoriei Marinova.

Scene identice au avut loc şi la Sofia, acolo unde oamenii au acuzat corupţia autorităţilor, pe care le-au comparat cu alte regimuri opresive.

Bulgaria se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul libertatea presei. În octombrie 2017, sute de jurnaliști din ţara vecină au protestat în Sofia faţă de atitudinea oficialilor guvernamentali.

Vicepremierul Valeri Simeonov a ameninţat ziariştii cu procese şi a acuzat presa că duce o campanie masivă de defăimare împotriva sa.

Primele rezultate ale anchetei au sosit marți. Un cetățean român cu pașaport din R. Moldova a fost arestat ca suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare. 

Un cetățean român cu pașaport din R. Moldova, arestat în cazul uciderii jurnalistei bulgare

Mai multe articole despre:
Bulgaria Viktoria Marinova