MENIU

Doi finlandezi au pictat locul de parcare al unui consul rus în culorile steagului ucrainean

Sursa foto: Twitter

Doi finlandezi au pictat locul de parcare al unui consul rus în culorile steagului ucrainean. Ei și-au numit acțiunea rezultatul unui „referendum în doi” privind „anexarea” locului de parcare în favoarea Ucrainei. Aceștia au spus că gestul lor reprezintă o formă de protest față de modul în care Rusia a anexat teritorii ale Ucrainei. 

Jarno Virtala şi Markus Mattsson au decis să picteze în culorile steagului Ucrainei – galben și albastru – locul de parcare al consulului rus Pyotr Plihin, rezervat special acestuia.

Cei doi au spus că a fost o formă de protest față de modul în care Rusia a anexat prin așa zise referendumuri teritorii ale Ucrainei. În acest fel, cei doi finlandezi și-au arătat susținerea pentru ucraineni.

Cel care a avut ideea a fost Jarno Virtala, iar după jumătate de oră i s-a alăturat Markus Mattsson. A fost o întâlnire ad-hoc, cei doi necunoscându-se înainte.

Nu este prima dată când consulul rus este ținta unor astfel de proteste. Un bărbat care are un magazin de biciclete în apropiere a declarat că a atârnat un steag ucrainean de unde consulul să îl vadă de la geamul casei în fiecare zi. 

Mai multe articole despre:
loc de parcare steag ucraina