MENIU

Distrugătorul USS Truxtun a traversat Strâmtoarea Bosfor, către Marea Neagră

<p>&nbsp;/ Foto: opiniatimisoarei.ro</p>

Distrugătorul lansator de rachete USS Truxtun a traversat, vineri după-amiaza, Strâmtoarea Bosfor, în drum către Marea Neagră, unde va participa la un exerciţiu cu forţe navale române şi bulgare, în contextul unor tensiuni între Statele Unite şi Rusia pe tema Ucrainei, a constatat un jurnalist AFP.

Nava militară americană, care a plecat de la o bază grecească din Golful Suda joi dimineaţa, a traversat Strâmtoarea Dardanele, vineri dimineaţa, şi a intrat în Strâmtoarea Bosfor vineri după-amiaza.

US Navy a anunţat, joi seara, că USS Truxtun urmează să participe la un exerciţiu cu forţe navale din România şi Bulgaria, prevăzute "cu mult înainte de plecarea (navei) din Statele Unite".

După destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici, mobilizarea unor forţe ruse în jurul unor instalaţii strategice din Crimeea, o provincie autonomă ucraineană cu populaţie majoritar rusofonă, provoacă tensiuni diplomatice puternice între Rusia şi Occident. Occidentalii au decis să adopte sancţiuni împotriva Moscovei.

Două nave aparţinând Marinei de război ruse au traversat marţi Strâmtoarea Bosfor, îndreptându-se către Marea Neagră şi baza lor de la Sevastopol, în Crimeea. O fregată din cadrul Marinei ucrainene a venit, de asemenea, în Marea Neagră.