MENIU

Decizie istorică la summitul NATO: Ucraina va primi un nou ajutor substanțial

Decizie istorică la summitul NATO de la Vilnius. Președintele american Joe Biden şi ceilalţi şefi de stat şi de guverne ai NATO au ”convenit în unanimitate” să ofere Ucrainei un nou ajutor ”substanţial”.

Anunțul a fost făcut de către directoarea Consiliului Naţional al Securităţii (NSC) pentru Europa, Amanda Sloat, care nu a făcut alte precizări în acest sens, relatează CNN, citat de News.ro.

Joe Biden urmează să susţină miercuri un discurs major de politică externă, despre forţa şi puterea NATO, anunţă Sloat.

 

Joe Biden intenționează să anunțe „un punct culminant al unității aliaților în urma summitului” și că „am reușit să mobilizăm lumea pentru a sprijini poporul ucrainean" la finalul summitului NATO de la Vilnius, relatează Reuters.

 

Reuters citează un oficial de la Casa Albă, care a declarat că Biden va sublinia că "este important să ne bazăm pe această unitate pentru a aborda alte provocări importante ... cum ar fi schimbările climatice, tehnologiile emergente și amenințările la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli", a declarat oficialul.

 

Discursul lui Biden este văzut ca o încercare de a-și aduna aliații și de a-și prezenta rolul pe scena mondială înainte de campania sa de realegere din 2024, pe care se așteaptă să se concentreze pe vindecarea diviziunilor din țară și din străinătate.