MENIU

Decizie fără precedent luată de Rusia. Sunt implicate 40 de milioane de persoane

Autorităţile ruse au intensificat măsurile de supravieţuire în cazul unui război nuclear, în contextul tensiunilor cu Washingtonul, reactivând planurile de apărare civilă elaborate în perioada sovietică şi modernizând buncărele antiatomice în marile oraşe.

"La Ministerul rus pentru situaţii de Urgenţă, Războiul Rece a revenit", comentează publicaţia americană, notând că, în ultimele săptămâni, Rusia a efectuat cele mai ample exerciţii de apărare civilă de după destrămarea URSS, circa 40 de milioane de persoane repetând măsuri de contracarare a atacurilor chimice şi nucleare.

Planurile de apărare civilă din zona Moscova sunt reactivate şi îmbunătăţite, a declarat Andrei Mişcenko, adjunct al ministrului rus pentru Situaţii de Urgenţă. "Au fost inventariate spaţiile subterane din Moscova, obiectivul fiind adăpostirea tuturor locuitorilor capitalei", a declarat el, citat de agenţia RIA Novosti.

În paralel, presa aflată în principal sub controlul statului a declanşat cea mai amplă campanie de propagandă antiamericană din ultimii ani. "Rusia s-a săturat de minciunile arogante ale Americii", a comentat influentul expert Dmitri Kiseliov în contextul disensiunilor dintre Moscova şi Washington pe tema conflictului sirian, conform Mediafax.

După un bombardament accidental efectuat de coaliţia coordonată de SUA asupra trupelor siriene în septembrie, Moscova a avertizat că va doborî orice avion american care ar ameninţa trupele ruse din Siria.

Tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia s-au amplificat în ultimii ani, în contextul crizelor din Ucraina şi Siria.

Mai multe articole despre:
Rusia buncăre atac chimic măsuri atacuri atomice