MENIU

Decizie fără precedent în Orientul Mijlociu. Anunțul care prevestește un război fără sfârșit

Arabia Saudită amenință că se va alătura cursei înarmării nucleare, dacă Iranul va dezvolta la rândul său armament atomic. 

Arabia Saudită va încerca să se doteze cu arme nucleare în cazul în care Iranul, unul dintre principalii adversari regionali, va dezvolta armament atomic, afirmă prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, într-un interviu acordat CBS, potrivit Mediafax.

"Arabia Saudită nu vrea să se doteze cu arme nucleare, dar, fără niciun dubiu, dacă Iranul va dezvolta armament atomic, vom proceda la fel în cel mai scurt timp", a declartat prinţul Mohammed bin Salman.

Serviciile secrete din Israel şi Statele Unite suspectează Iranul că încearcă să dezvolte armament atomic.

Arabia Saudită a lansat un plan de reducere a dependenţei de petrol prin construirea de reactoare nucleare. Statele Unite, Coreea de Sud, Rusia, Franţa şi China participă la licitaţii pentru obţinerea contractelor.

Un acord internațional care are rolul de a stopa programul nuclear iranian încheiat în timpul mandatului lui Barack Obama se află acum în pericol, după ce președintele SUA Donal Trump l-a catalogat de mai multe ori drept ineficient.

Mai multe articole despre:
Iran SUA Israel Arabia Saudită arme nucleare