MENIU

Cum explică Donald Trump afirmația că Obama și Clinton ar fi finanțat ISIS

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, a declarat vineri că a fost sarcastic atunci când i-a acuzat pe președintele Barack Obama și pe Hillary Clinton că ar fi fondatorii grupării jihadiste ISIS.

Peste 70 de republicani influenți, șocați de campania prezidențială a lui Trump și îngrijorați de riscul unei înfrângeri a partidului în noiembrie, au cerut într-o scrisoare către partidul lor ca acesta să nu mai finanțeze respectiva campanie și să se concentreze mai degrabă pe alegerile parlamentare care vor avea loc în același timp, a dezvăluit vineri cotidianul Politico. 

"Ei nu înțeleg sarcasmul?", a scris pe Twitter, candidatul republican, atacând, așa cum face frecvent, mass-media și, în acest caz, canalul CNN, potrivit agerpres.ro.

Este a doua oară în ultimele săptămâni când Donald Trump invocă sarcasmul pentru a încerca să calmeze o furtună de critici pe care le-a declanșat. Candidatul a afirmat deja că este sarcastic și cu bună știință înțeles greșit de către o presă ostilă atunci când le-a cerut serviciilor secrete ruse să recupereze mesajele private ale lui Hillary Clinton, adversarul său în cursa pentru Casa Albă. O declarație care a provocat un imens scandal, inclusiv în rândurile agențiilor de informații din SUA. Un fost director al CIA, care a servit în timpul mandatelor mai multor președinți, chiar l-a acuzat pe Trump că este un agent al Federației Ruse.

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Hillary Clinton Donald Trump