MENIU

Cum a şocat Marea Britanie o asistentă din România

Rodica Olteanu, o asistentă originară din România, a reuşit să şocheze opinia publică din Marea Britanie, atunci când nu a putut nici măcar răspunde la întrebările unui operator de urgenţă, atunci când unui pacient i s-a făcut rău. Femeia era, la acea dată, asistentă medicală la un azil pentru bătrâni. 

Femeia originară din România îşi păstrează slujba, chiar dacă nu s-a prezentat la audierile în care a fost acuzată că a pus în pericol viaţa pacienţilor săi şi nici nu a mers la cursurile gratuite de limba engleză oferite în Marea Britanie, pretextând că "nu are timp" pentru că a început o nouă slujbă. 

Asistenta a precizat că nu e de acord cu aprecierile care susţin că nu deţine cunoştinţe suficiente de limba engleză, femeia explicând, conform Daily Mail, într-o scrisoare că toate problemele au început după ce nu a putut înţelege şi răspunde la întrebările unui operator de urgenţă, atunci când unui pacient aflat în grija sa i s-a făcut rău.

Comisia care a cercetat cazul a ajuns la concluzia că femeia ar putea continua să pună în pericol pacienţii, dar că nu există dovezi suficiente pentru a-i retrage atestatul de liberă practică.