MENIU

Culmea invaziei. Rușii organizează „alegeri libere” în zonele ocupate din Zaporoje

Alegeri „libere” organizate de ruși în Zaporoje. Foto/Profimedia

Culmea ocupației ruse că Ucraina este că reprezentanții Kremlinului vor să organizeze alegeri locale în orașele și localitățile pe care le-au cucerit deja. Așa este și cazul Zaporoje, de mult sub ocupație rusă, unde vor fi organizate alegeri „libere”.

Invadatorii ruși se pregătesc să organizeze „alegeri” ale administrației pro-ruse în așezările ocupate temporar din regiunea Zaporojie.

Potrivit Ukrinform, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat acest lucru pe Facebook .

„Continuând activitățile ilegale în teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporoje, în unele așezări invadatorii fac pregătiri ascunse pentru alegerile administrației pro-ruse a districtelor și orașelor”, se arată în comunicat.

Potrivit Statului Major General, pentru a organiza așa-numitele „convoaie de cauciuc rusești”, invadatorii au concentrat o coloană de camioane albe ale Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse în portul Berdiansk. Astfel de camioane au fost folosite pentru transportul ascuns de muniție către teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk. Acest lucru poate indica intenția rușilor de a organiza astfel de „convoaie de cauciuc”  și în regiunea Zaporojie.

Tot pe teritoriul uneia dintre așezările din această regiune, inamicul a desfășurat un punct pentru repararea vehiculelor blindate cu echipamentele și lucrători din întreprinderile de apărare ale Federației Ruse. Până la 20 de unități de vehicule blindate sunt în curs de reparare.  Trupele ruse care operează în Ucraina au mare nevoie de reparații pentru armele și echipamentele militare deteriorate.

Din cauza lipsei de componente de schimb străine, compania Uralzavod și Uzina de tractoare Celiabinsk, specializate în fabricarea și repararea tancurilor și a altor vehicule blindate pentru nevoile Forțelor Armate Ruse, au fost suspendate.

În plus, potrivit Statului Major, cazurile de dezertare în rândul personalului trupelor invadatoare continuă.

Astfel, în zona localității Gavronshchina, districtul Makariv, regiunea Kiev, un grup de soldați ruși au confiscat mașinile localnicilor, s-au schimbat în haine civile furate și au mers la granița cu Republica Belarus.

Pe lângă pierderile grele în timpul luptei, există și o rată mare a deceselor în rândul trupelor ruse.