MENIU

Concernul Siemens, acuzat că a dat mită milioane de euro

Sute de milioane de euro au dispărut din conturile concernului Siemens, iar autorităţile bănuiesc că suma a fost folosită ca mită pentru obţinerea unor contracte.

Scandalul survine la numai un an după ce un membru al conducerii firmei Volkswagen a recunoscut că a cheltuit milioane de euro în mod ilegal.

Dacă la marele concern de automobile s-au făcut vinovaţi doar câţiva manageri şefi, la gigantul tehnologic au început să cadă capete importante.

Johannes Feldmayer, unul dintre directorii Consiliului de Administraţie, se află în arest preventiv. Feldmeyer este acuzat că, începând din anul 2001, a virat anual câte două milioane de euro pe an numitului Wilhiem Schnelski, scopul indicat fiind acela de consultanţă. Wilhiem Schnelski este şeful unui mic sindicat din Mann, sprijinit de conducerea întreprinderii cu scopul clar de a slăbi combativul sincat IGMetal.

De când concernul din Munchen a vândut divizia de telefoane mobile companiei taiwaneze DQ, concedierea a peste 15.000 de angajaţi germani ai Siemens rămâne doar o chestiune de timp. Scandalul Siemens apare pe fundalul unei dramatice creşteri a şomajului în Germania, rata şomajului a depăşit aici 10%.
Mai multe articole despre:
mită Siemens