MENIU

Ce vrea să facă Rusia, ca se descurajeze "chiulul" parlamentarilor din Duma. Îi amendează

Duma de Stat

Deputaţii ruşi care lipsesc de la şedinţele Parlamentului vor plăti o amendă echivalentă cu o şesime din salariul lor, pentru fiecare absenţă nemotivată, potrivit noului regulament publicat luni pe site-ul instituţiei, scrie AFP.

"În cazul absenţei unui deputat al Dumei la o şedinţa a camerei, fără justificare, (...), salariul lunar va fi redus cu o şesime pentru fiecare şedinţa lipsă", arată articolul 44 al regulamentului parlamentar, votat vineri de Duma.

Duma se reuneşte în medie şase zile pe luna în şedinţa plenară.

Alesul care nu este înregistrat de trei ori în timpul şedinţei - la ora 10, 12 şi 16 - va fi considerat absent şi va plăti o amendă de 64.000 de ruble, respectiv circa 930 de euro, scrie Hotnews.ro.

Salariul lunar al unui deputat rus este de 384.000 de ruble (circa 5.600 euro) respectiv de 51 de ori mai mult decât salariul minim din Rusia.

Potrivit acestui amendament, doar motive medicale sau deplasări în scop de serviciu sunt acceptate pentru a justifică o absenţă.

La sfârşitul lui octombrie, Duma a interzis deputaţilor să voteze prin procură pentru colegii absenţi.

La începutul lui noiembrie, s-a interzis folosirea maşinilor de serviciu pentru călătorii care depăşesc o rază de 50 de km în jurul Londrei.

Mai multe articole despre:
0 Rusia amendă deputaţi Duma de stat