MENIU

CUTREMUR NEPAL. Ce a rămas după cutremurul din Nepal. Fotografiile care au făcut înconjurul lumii

CUTREMUR NEPAL. Cartiere întregi din Kathmandu sunt o ruină. Imaginile surprinse imediat după producerea seismului arată oameni căutând cu mâinile goale supraviețuitorii prinși sub dărâmături. Ministrul nepalez al Comunicațiilor, Minendra Rijal, a declarat că au fost înregistrate pagube majore în zona epicentrului, care se află la aproximativ 80 de kilometri distanță de capitală.

Imaginile următoare vă pot afecta emoțional. 


CUTREMUR NEPAL. Autoritățile anticipează că situația este mult mai dramatică în provincie. Circulația a fost întreruptă în mai mult zone, iar echipele de salvare nu pot ajunge la sinistrați deoarece șoselele au fost distruse de violența seismului.

 

CUTREMUR NEPAL. Epicentrul a fost undeva între 10 și 15 kilometri adâncime, motiv pentru care undele de șoc s-au resimțit puternic nu doar în Nepal, ci și în India. De asemenea, mișcarea tectonică a fost urmată de numeroase replici, unele dintre ele de peste 6 grade pe scara Richter.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineața, în jurul orei 9:30, la 80 de km est față de Kathmandu, în Nepal. Seismul a avut o adâncime de 10 kilometri și a fost resimțit și în capitala Indiei, New Delhi, dar și în Lucknow, Kolkata și în alte părți din nordul țării.

 

 

 

Un cutremur masiv a lovit Nepal: Peste 600 de persoane au murit și cartiere întregi sunt în ruină

 

CUTREMUR NEPAL. Cel puțin opt alpiniști, dintre cei blocați pe Everest, au murit

 

CUTREMUR NEPAL. Sute de civili au decedat. Declarație de ultimă oră de la MAE