MENIU

Cameron: Dacă Regatul Unit se fisurează, el se fisurează pentru totdeauna

Premierul britanic, David Cameron, le transmite un avertisment scoțienilor, cu privire la referendumul pentru independența Scoției, declarând că ”opțiunile care le sunt oferite sunt clare: un salt în necunoscut cu 'da' sau un viitor mai bun”, pentru scoțieni, ”cu nu”,  relatează AFP. Cameron a ținut să sublinieze că nu dorește ca ”această familie de națiuni să se destrame”, dar a atenționat că, ”dacă Regatul Unit se fisurează, el se fisurează pentru totdeauna.”

''Regatul Unit este o țară prețioasă și specială. Acest lucru este miza jocului. Așadar, să nu le lăsăm niciun dubiu scoțienilor: dorim cu disperare să rămâneți în Uniune și nu vrem ca această familie de națiuni să se destrame. Dacă Regatul Unit se fisurează, el se fisurează pentru totdeauna. Opțiunile care vă sunt oferite sunt deci clare: un salt în necunoscut cu 'da' sau un viitor mai bun pentru scoțieni cu 'nu' '', a scris Cameron în ediția de miercuri a publicației Daily Mail, informează Agerpres.

Șeful cabinetului de la Londra a adăugat că votând „nu”, scoțienii vor rămâne în interiorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, însă, cu competențe sporite pentru Parlamentul scoțian în ceea ce privește creditele, impozitele și cheltuielile.

Partidul Conservator al premierului britanic este extrem de nepopular în Scoția, deținând doar unul dintre cele 59 de locuri în Parlamentul de la Edinburgh.

Potrivit mai multor ziare britanice, David Cameron s-ar putea confrunta imediat cu un vot de neîncredere în cazul în care, la referendumul la care urmează să participe circa patru milioane de scoțieni, aceștia vor vota pentru independența față de Marea Britanie.